JADŁOSPIS

P.H.U. PRESTO

Grzegorz Sołoducha
ul. Poznańska 2, 74-200 Pyrzyce
NIP 853-109-65-05
tel. 505 511 002 (biuro)

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

PARÓWKI DROBIOWE NA GORĄCO (6), PIECZYWO(1)  (50g)Z MASŁEM(7)(7g), HERBATKA(200ml)  328 kcal

OBIAD

ZUPA ROSOŁEK RYŻOWY(9)(250ml), STEK Z CEBULKĄ(1,3,7)(80g), ZIEMNIAKI(7)(120g), SURÓWKA Z BIAŁEJ I CZERWONEJ KAPUSTY Z JOGURTEM(7)(80g), KOMPOT(200ml)     481 kcal

PODWIECZOREK

KRAKERSY (1,3,7), HERBATKA  Z DZIKIEJ RÓŻY(200ml)  107 kcal

WTOREK

ŚNIADANIE

PIECZYWO (1)(50g) MASŁEM(7)(7g), TWAROŻEK BIAŁY Z PORĄ(7)(20g), KAKAO NATURALNE (200ml)  345 kcal

OBIAD

ZUPA OGÓRKOWA(7,9)(250ml), PLACUSZKI DROBIOWE(1,3,7)(80g) ZIEMNIAKI(7)(120g), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z KUKURYDZĄ(80g), KOMPOT(200ml)  466 kcal

PODWIECZOREK

BANAN(100g)  124 kcal

ŚRODA

ŚNIADANIE

PIECZYWO (1)(50g), MIESZANE Z MASŁEM(7)(7g), JAJKO GOTOWANE (3)(20g), OGÓREK KWASZONY (15g) HERBATKA OWOCOWA(200ml)  330 kcal

OBIAD

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (1,3,7,9)(250ml)FILECIK DROBIOWY PANIEROWANY(1,3,7) (80g) ZIEMNIAKI(7)(120g) SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA  Z JOGURTEM (7,9)(80g) KOMPOT(200ml)  475 kcal

PODWIECZOREK

CHAŁKA PSZENNA (1)(50g)Z MASŁEM (7)(7g)  DŻEMEM, HERBATA MIĘTOWA   200ml)  149 kcal

CZWARTEK

ŚNIADANIE

PIECZYWO MIESZANE(1)(50g) Z MASŁEM(7)(7g), SZYNKA GOTOWANA(20g), POMIDOR ŚWIEŻY(15g), KAWA INKA Z MLEKIEM (7)(200ml)  331 kcal

OBIAD

BARSZCZ UKRAIŃSKI (7,9)(250ml) SPAGHETTI BOLOGNESE (1,3.7) (200g) KOMPOT(200ml)   471 kcal

PODWIECZOREK

SEZAMKI (11), JABŁKO 98 kcal

PIĄTEK

ŚNIADANIE

ZUPA MLECZNA Z ZACIERKĄ(1,3,,7)(200ml), BAGIETKA (1)(50g) Z MASŁEM (7) (7g)  331 kcal

OBIAD

KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ (7,9)(250ml), PULPECIKI RYBNE Z SOSEM  KOPERKOWYM (1,3,4,7), (70g)SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I JABŁKA (80g)

KOMPOT (200ml)  478 kcal

PODWIECZOREK

JOGURT OWOCOWY (7)(100g) 143 kcal

 

Bagietka - składniki : mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

Budyń- składniki : mleko, skrobia, skrobia modyfikowana, aromaty, barwnik (annato)

Chałka- składniki : mąka pszenna, gluten pszenny, woda, sól, cukier, margaryna, białko z jajka w proszku, drożdże, laktoza, syrop glukozowy, skrobia pszenna.

Chleb mieszany- składniki: mąka pszenna typ 750, woda, zakwas naturalny żytni, drożdże, sól.

Chleb ziarnisty- składniki : mąka pszenna typ 750, woda, zakwas naturalny żytni, mieszanka ziarnista (płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie, płatki sojowe). Może zawierać śladowe ilości : jaj, mleka, nasion sezamu, orzechów i orzeszków ziemnych, drożdże, sól, słody palone jęczmienne.

Chrupki kukurydziane- składniki: kaszka kukurydziana

Biały twarożek z porą:  twarożek, jogurt naturalny, por, zioła, sól, przyprawy

Szynka wp gotowana  składniki. mięso wieprzowe, sól, białko sojowe, stabilizator: E331, białko wieprzowe, glukoza, substancja zagęszczająca: E407, maltodekstryna, przeciwutleniacz: E300, skrobia, hydrolizat białka sojowego, aromaty, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: E250.

Zupa mleczna z zacierką – składniki: mleko, jajko kurze, mąka pszenna, sól

Serek waniliowy składniki: serek homogenizowany (z mleka), jogurt naturalny (z mleka), cukier, skrobia modyfikowana, żelatyna wołowa, aromat, pokruszona laska wanilii (0,02%), barwnik (karoteny)

Płatki kukurydziane na mleku: mleko, płatki kukurydziane : grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenow (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)],

Drożdżówka z dżemem składniki: mąka pszenna, gluten pszenny, woda, sól, cukier, margaryna, białko z jajka w proszku, drożdże, laktoza, syrop glukozowy, skrobia pszenna,

Rosołek ryżowy- składniki: woda,  ryż, marchew, pietruszka, seler, por, czosnek,  sól, przyprawy (mogą zawierać seler, gorczycę)

Stek  składniki: mięso wieprzowe mielone z łopatki ,marchew,  bułka kajzerka(mąka pszenna, woda, drożdże, sól)  , cebula, jajo kurze, olej, przyprawy, sól, przyprawy  (mogą zawierać seler, gorczycę)

Surówka z białej i czerwonej kapusty z jogurtem składniki:  biała kapusta, czerwona kapusta, marchew,  koperek, jogurt naturalny z mleka, sól, pieprz

Ogórkowa  – składniki: woda,  ziemniaki, ogórki kiszone,  marchew, pietruszka, seler, por, śmietana ( z mleka), sól, przyprawy

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą składniki: kapusta pekińska, pomidor, kukurydza,  papryka kolorowa, olej rzepakowy, nać pietruszki, sól, przyprawy (mogą zawierać seler, gorczycę)

Pomidorowa z makaronem - składniki: składniki: woda,  makaron, marchew, pietruszka, por, seler, śmietana ( z mleka) sól, przyprawy (mogą zawierać seler, gorczycę)

Filet drobiowy panierowany składniki: filet drobiowy, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), jajko, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, przyprawy (mogą zawierać seler, gorczycę)

Surówka z marchwi, selera z jogurtem składniki: marchew, seler, jabłko, jogurt naturalny z mleka,  sól, pieprz, cukier

Barszcz ukraiński -  składniki: woda, ziemniaki, buraki, kapusta, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana z mleka, sól, przyprawy (mogą zawierać seler, gorczycę), kwasek cytrynowy

Makaron w sosie bolońskim składniki - mięso mielone z łopatki wp. makaron spaghetii (semolina - mąka makaronowa z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 9,1%), koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, cebula, olej, sól, przyprawy

Krupnik zabielany - składniki: woda, ziemniaki,  kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, sól, przyprawy (mogą zawierać seler, gorczycę)

Pulpeciki rybne duszone w sosie koperkowym: składniki - filet z mintaja, bułka kajzerka(mąka pszenna, woda, drożdże, sól), jajko, cebula, woda, śmietana UHT( z mleka), koperek, sól, przyprawy

Surówka z białej kapusty i marchewki – składniki kapusta, marchew, jabłko, jogurt naturalny z mleka, sól, przyprawy

Jogurt owocowy – składniki:  mleko, wsad owocowy (truskawki – 13,3% w produkcie, cukier, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: karagen, guma ksantanowa; skoncentrowany sok z czarnej marchwi, regulatory kwasowości: cytryniany sodu i kwas cytrynowy; aromat naturalny), śmietanka, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii jogurtowych

Sezamki składniki: nasiona sezamu (49%), syrop glukozowy, cukier

Dżem skadniki: truskawki (40%), cukier, woda, substancja żelująca - pektyny, substancja zagęszczająca - guma guar, regulatory kwasowości - kwas cytrynowy i cytryniany sodu, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy

Krakersy składniki: mąka pszenna, olej rzepakowy, cukier, jęczmienny ekstrakt słodowy, sól, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu, mleko pełne w proszku, drożdże

P.H.U. PRESTO

Grzegorz Sołoducha
ul. Poznańska 2, 74-200 Pyrzyce
NIP 853-109-65-05
tel. 505 511 002 (biuro)

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

PIECZYWO(1) (50g)  Z MASŁEM(7) (7g),SER ŻÓŁTY(7) (20g), OGÓREK KWASZONY(15g) HERBATKA(200ml) - 328 kcal

OBIAD

ZUPA KARTOFLANKA Z ZACIERKAMI(1,3,9) (250ml), POTRAWKA Z KURCZAKA (1,7,9) (70g) RYŻ NA SYPKO(7) (120g), SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA(3,7,10) (60g), KOMPOT(200ml) 493 kcal

PODWIECZOREK

SEREK  WANILIOWY(7)  121 kcal

 

WTOREK

ŚNIADANIE

PIECZYWO MIESZANE(1) (50g) Z MASŁEM(7) (7g), KIEŁBASA WIEPRZOWA(6) (20g), POMIDOR ŚWIEŻY(15g), SZCZYPIOREK, HERBATKA Z CYTRYNĄ(200ml) 331 kcal

OBIAD

ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ(7,9) (250ml), KOTLECIK MIELONY (1,3,7) (70g), ZIEMNIAKI(7) (120g), SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I JABŁKA(3,7,10) (60g) KOMPOT(200ml)       474 kcal

PODWIECZOREK

BUDYŃ WANILIOWY Z SOKIEM OWOCOWYM(7) (200g) 134 kcal

 

ŚRODA

ŚNIADANIE

ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM(1,3,7) (250ml), BAGIETKA(1) (50g) Z MASŁEM(7) (7g) 331 kcal

OBIAD

ZUPA KALAFIOROWA  (7,9) (250ml), , JEŻYKI W SOSIE POMIDOROWYM(1,7), ZIEMNIAKI(7), PORCJA OGÓRKA KWASZONEGO (200g),  KOMPOT(200ml) 492 kcal

PODWIECZOREK

CHRUPKI KUKURYDZIANE, HERBATKA MIĘTOWA (200ml) 77 kcal

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE

PIECZYWO(1) MIESZANE(50g) Z MASŁEM(7) (7g), BATON DROBIOWY(6) (20g), PAPRYKA DO CHRUPANIA(15g), KAWA INKA Z MLEKIEM(7) (200ml) 351 kcal

OBIAD

ROSÓŁ Z MAKARONEM(1,3,7,9) (250ml), UDZIK DROBIOWY PIECZONY(10) (80g), ZIEMNIAKI(7) (120g), BUKIET WARZYW GOTOWANYCH(7) (60g), KOMPOT(200ml) 488 kcal

PODWIECZOREK

½ JABŁKA, BISZKOPTY(1,3,7) 160 kcal

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE

PIECZYWO(1) (50g)Z MASŁEM(7) (7g), PASTA  JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM(3) (20g), HERBATKA OWOCOWA(200ml) 331 kcal

OBIAD

ZUPA BIAŁY BARSZCZ(1,3,7,9,10) (250ml), GOŁĄBEK (80g) Z  SOSEM  POMIDOROWYM(17) ZIEMNIAKI(7) (120g), KOMPOT(200ml) 489 kcal

PODWIECZOREK

GALARETKA Z OWOCAMI (60g) 121 kcal

 

ALERGENY1 - Zboża zawierające gluten, 2 - Skorupiaki i produkty pochodne;3  - Jaja i produkty pochodne;4- ryby i produkty pochodne, 5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);6 - Soja i produkty pochodne;7 - Mleko i produkty pochodne; 8 – Orzechy; 9 - Seler i produkty pochodne; 10 - Gorczyca i produkty pochodne; 11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne; 12 -  Dwutlenek siarki;